- Tiyatro, doğrudan toplum yaşamını dile getiren ve topluma seslenen bir türdür. Servet-i Fünuncular kendi düşüncelerini yansıtan oyunların bu dönemde oynanmasına izin verilmeyeceğini bildikleri için tiyatro eseri yazmamışlardır.
- Bu dönemde tiyatro sahnelerinde tuluat kumpanyaları temsiller vermiş, bu temsiller 1908'e kadar sürmüştür.
- Servet-i Fünuncular 1908'den sonra bazı tiyatro eserleri ortaya koymuşlardır. Ancak Servet-i Fünuncuların bu piyesleri diğer türlere göre oldukça zayıftır. Bu denemelerde konuşma diline yaklaşmak için çaba gösterilmiş; eserlerde evlenme, boşanma ve kadınların medeni hakları gibi konular işlenmiştir.
- Hüseyin Suat Servet-i Fünuncular içinde tiyatroyla en çok ilgilenen sanatçıdır. Başarılı bir tiyatro dili olan sanatçının "Şehbal Yahut İstibdadın Son Perdesi" (1908), "Devayı Aşk" (1910) gibi eserleri vardır.
- Tiyatro alanında bir iki eser veren Halit Ziya, bu türde başarılı değildir. Kâbus (1918) adlı dramı ve Fransızcadan adapte ettiği iki tiyatro (Füruzan, Fare) teknik olarak zayıftır.
- Mehmet Rauf, roman dışında tiyatro eserleri de yazmıştır: Pençe (1909), Cidal (1911), Diken (1917) eserlerinden bazılarıdır.
- Cenap Sahabettin de bir iki eseriyle bu türe katkıda bulunur: Yalan (1911), Körebe (1917)
- Ana Sayfa
- Edebiyat
- _Türk Edebiyatı
- __İslam Öncesi Dönem
- __İslami Dönem
- __Türk Halk Edebiyatı
- __Anonim Halk Edebiyatı
- __Âşık Edebiyatı
- __Tasavvuf Edebiyatı
- __Divan Edebiyatı
- __Modern Türk Edebiyatı
- __Tanzimat Edebiyatı
- __Servetifünun Edebiyatı
- __Fecriati Edebiyatı
- __Milli Edebiyat Dönemi
- __Cumhuriyet Edebiyatı
- _Edebiyat Akımları
- _Eser Özetleri
- Dil Bilgisi
- Eğitim-Öğretim
- _9. Sınıf
- _10. Sınıf
- _11. Sınıf
- _12. Sınıf
- Dil Edebiyat